E-mail: webmaster@bonushelse.no

Proteiner og muskelbygging

Det finnes mange forskjellige grunner til å endre kostholdet og starte å trene. Det kan være vekttap, ønske om å endre helsa grunnet livsstilssykdommer, eller rett og slett bare bygging av muskler. Sistnevnte er kanskje den aller mest populære og samtidig den aller vanskeligste av de ovennevnte. Det er mye som skal til for å oppnå dette, og uavhengig av hvor store muskler en ønsker, så må virkelig store endringer til i livet.

 

Kilden til proteiner

Blant mange nettbutikker som, for eksempel, Vaimo.no har opprettet, finner vi de som selger helseprodukter. Kanskje aller mest interessant for de som bygger muskler er proteinpulver. Over de siste årene har debatten rast rundt akkurat dette produktet. Er det virkelig nødvendig å pøse dette inn i kroppen dersom en spiser nok? Svaret er nei. Men samtidig spiser ikke folk nok i en stressende hverdag. Da blir proteinpulver rett og slett helt essensielt for å bygge nok muskelmasse, for det er tross alt akkurat den jobben protein gjør i kroppen vår.

Slik bygger du muskler med øvelser

Selv om du kanskje ikke har hjulpet så mange treningssider, så er det viktig å også få dette på plass når en skal bygge muskler. Kosthold er meget viktig, men en får ingen resultater uten å bruke musklene. Det er viktig å vite at du mest sannsynlig vil kjenne sårhet i musklene når du begynner å trene vekter. Dette skjer nærmest med alle som løfter vekter for første gang i sitt liv. Det er rett og slett bare fordi kroppen din har blitt fortalt at den skal sitte stille resten av livet. Når du da begynner å bygge muskler, så rives fibrene ned. Fortvil derimot ikke, det er bare positivt, for når de bygges opp blir de større og sterkere enn før.

Trening handler, som en fort kan se, både om kosthold og om trening. Det er kun myter som sier at en kan fokusere på en av de to og fortsatt lykkes. Det tar nemlig flere år å få gode resultater selv for de mest disiplinerte. Det aller, aller viktigste poenget er derimot å komme seg opp fra sofaen og sette i gang!