E-mail: webmaster@bonushelse.no

Hvorfor mange aldri når sine mål om bedre helse

Det er antagelig mange som hvert år har et nyttårsforsett om å begynne med en sunnere livsstil, for eksempel ved å mosjonere mer. Men grunnet travle tider er det mange som aldri klarer å nå målene sine, siden mosjon ikke prioriteres høyt nok.

Ofte er det penger inne i bildet, og selv om man betaler et tilsynelatende beskjedent beløp til et treningssenter hver måned, blir det store penger nå man legger det sammen for ett år.

Men trening behøver ikke bare å foregå på et treningssenter der det ofte er mange som ikke trives grunnet dårlig inneklima og mye støy. Det er ikke noe problem å foreta en treningsøkt hjemme, og du trenger ikke å bruke vekter eller apparater heller. Det holder å bruke sin egen kroppsvekt, og armhevinger er et prima eksempel på det.

Sørg for at treningen blir en glede

Yoga i hjemmetMange opplever kanskje en viss glød i en kort periode, bare for å erfare at den dabber av og til slutt forsvinner helt. Det er som oftest fordi det ikke er moro for dem å trene, og ingen liker å drive på med noe kjedelig. Det gjelder da å sørge for at trening aldri føles som en byrde, og man kan gjøre flere ting for å ordne det.

Ikke ha for lange treningsøkter, men i stedet bare noen minutter flere ganger om dagen. Bedre med et glass vann nå og da enn en hel bøtte, ikke sant? Dersom du trener hjemme, kan du sette på noe oppmuntrende musikk, og kanskje en spilleliste kan opprettes på MP3-spilleren. Du bør også innse at resultatene lar vente på seg – selv Arnold Schwarzenegger har jo vært nybegynner. Det kan også være smart med en treningslogg slik at du kan se fremskrittene du har gjort. Det kan også hjelpe på motivasjonen.

Fler tips finder du her.