E-mail: webmaster@bonushelse.no

En sunn økonomi

I løpet av en måned er det mange ulike formål som krever penger. Når slutten av måneden nærmer seg kan man ofte oppdage at det er langt mindre penger på konto enn det man trodde. Det å opprettholde god kontroll og oversikt over økonomi og pengebruk er for mange en stor utfordring i hverdagen.

I denne teksten skal det presenteres tre enkle tips og råd om hvordan man kan opprettholde en sunn personlig økonomi.

FÅ OVERSIKT

Det første som må gjøres for å få en sunn personlig økonomi er å skaffe seg en god oversikt. Man må både ha oversikt over regninger og gjeld, og hvilke andre formål man bruker penger på i løpet av en vanlig måned. Finance Pal tilbyr en tjeneste hvor du kan sammenligne låneprodukter, tilbakebetalingsbeløp og renter. På denne siden https://www.financepal.no/lane-penger/ kan du ta opp lån og få hjelp til å finne de billigste lånene. Når du har skaffet en oversikt vil det bli enklere å vite hvor mye penger som må settes av til hvert enkelt formål.

LAG ET BUDSJETT

Etter du har skaffet en oversikt over pengebruken bør du lage et budsjett. Impulskjøp og dårlig planlegging er en stor grunn til overforbruk av penger. Med en gang du får lønning bør du lage et budsjett hvor du setter opp hvor mye penger som kan brukes til hvert formål. I tillegg bør en viss sum settes av månedlig til sparing. En sparekonto er veldig viktig å ha i tilfelle det dukker opp uforutsette utgifter.

FINN BILLIGERE ALTERNATIV

Alle pengene som brukes på mat, klær og andre dagligvarer kan stort sett alltid gjøres billigere. Forberedelser til handleturen og leting etter tilbud kan bidra til sparing av flere hundre kroner på hver handletur. En storhandling av matvarer en gang i uka istedenfor mindre kjøp flere ganger i uka vil også bidra til sparing av penger. Ofte er det gode tilbud på matvarer og prisavslag på grunn av kort holdbarhet. Det er også store forskjeller i prisnivå ut i fra hvilken butikk du velger å handle i, og prisnivået mellom ulike kjeder bør derfor sammenlignes før handelen.

Tipsene ovenfor er enkle å gjennomføre og krever ikke annet enn litt ekstra tidsbruk rettet mot økonomi. Om tipsene blir fulgt vil du forhåpentligvis oppleve forbedringer i din personlige økonomi og gjøre sparingen av penger enklere.