E-mail: webmaster@bonushelse.no

Løping er godt for både kropp og sjel

På en regnværsdag er det vanskelig å finne motivasjon for en løpetur, men har du tredemølle innendørs, trenger du ikke få en eneste regndråpe på deg. Vel får du ikke sett så mye av naturen når du er innendørs, men plasserer du den ved vinduet får du i hvert fall utsikt.

Tredemølle er best for den normale mosjonisten, for ekspertene som trener maraton og kanskje løper en mil eller to er det nok best å gjøre det ute. Normale löpingtredemøller har en maksfart på rundt 12 kilometer i timen, og for å trene til ordentlige langdistanseløp kreves det større fart. Gjennomsnittsfarten på maratonvinnere er nemlig litt i overkant av 20 kilometer i timen.

Når det er sommer kan du få spesielt mange helsefordeler ved å løpe, for eksempel vil en løpetur ute blant alt det grønne være godt for humøret. Farger som man ser i naturen virker beroligende, og du kan også legge ruten til nye steder slik at du får opplevd andre sider av stedet der du bor.

 

Det tar tid før gevinstene kommer, men da gjelder det å holde ut og ha tålmodighet

Mange slutter treningen fordi de håper på raske resultater, men tålmodighet lønner seg. Det er også lurt å se ting litt i perspektiv, for eksempel ved å tenke over hvor mye gagn kroppen har av flere år med ukentlige løpeturer i stedet for bare å ta en dag eller en uke av gangen. Med tålmodighet vil helsefordelene bli blant annet:

  • lavere og mer stabil vekt
  • bedre konsentrasjonsevne
  • bedre søvn

Store deler av Norges befolkning sliter med søvnproblemer, men når kroppen har vært utsatt for fysisk hardkjør i løpet av dagen vil det hjelpe mye på. Da behøver nemlig kroppen hvile, og den vil ha lettere for å falle i søvn. En som har sittet stille på et kontor hele dagen vil få det mye verre om natten siden kroppen ikke har anstrengt seg, bare hodet.

Løping er også godt for den delen av hjernen som bearbeider hukommelse og konsentrasjonsevne, noe som kan bli gull verdt på arbeidsplassen. Hvis du har bedre fokus vil både du selv og ledelsen bli glad.