E-mail: webmaster@bonushelse.no

En sunn kropp og en sunn sjel

Smørbrød med laksMan kan lett bli misunnelig på filmstjerner som ser ut til å ha feilfrie og muskuløse kropper, men faktum er at utseendet ikke er alt. Som kjent er røyking svært skadelig for helsen, og mange skuespillere med vaskebrettmager er storrøykere. Det vil si at kroppen deres ikke er så sunn som den ser ut, og det er flere faktorer som kommer inn i bildet når det gjelder å ha en sunn kropp.

Det man fôrer kroppen med, spiller en stor rolle og kan ofte være en grunn til at mange som mosjonerer, ikke får de resultatene de ønsker seg. For det første er det å drikke nok vann helt essensielt for helsen. Vi kan jo som kjent bare overleve noen få dager uten tilgang på vann. Nok vann spiller en viktig rolle for den som vil gå ned i vekt, siden fordøyelsessystemet er helt avhengig av vann for å forbrenne fett.

Man kan kombinere god mat og et sunt kosthold

Mange vegrer seg stort for tanken på å spise sunt, siden det er en allmenn oppfatning at sunn mat knapt smaker noe som helst. Men det går fint an å kombinere litt sunn mat i det allerede eksisterende kostholdet ditt. Sunn mat gir deg mer energi, noe som igjen gjør deg mer motivert til å mosjonere, altså er det en vinn–vinn-situasjon.

Det er likevel viktig å ha matglede, siden spising ikke bør være bare en plikt. Det å ha det godt psykisk har også stor innvirkning på helsen din, og matglede fører til mer trivsel i hverdagen som kroppen din vil ha godt av. Fisk og nøtter har mer sunt fett enn kjøtt, og det er svært mye variert mat som kan lages med fiskeretter. For mye usunt fett i kroppen øker faren for en rekke helseproblemer, deriblant kreft.