E-mail: webmaster@bonushelse.no

Kroppen har godt av å få rørt på seg

Man hører hele tiden at et stillesittende liv er skadelig, og det er fordi musklene trenger trening. Uten muskler er det umulig å bevege på kroppen, så det sier seg selv at det er viktig å ta vare på musklene. Ergonomi vil si at man bruker musklene på riktig måte. For eksempel gjelder det å være rak i ryggen når ting skal løftes opp fra gulvet, så du ikke skader ryggen.

 

Ergonomi gjelder uansett hva man gjør i hverdagen, og enten man sitter på jobben eller utfører fysisk arbeid, gjelder ergonomi for alle. For den stillesittende gjelder det å skifte sittestilling ofte. Det heter seg nemlig at den neste sittestillingen er den beste. Dette er fordi kroppen har godt av forskjellige stillinger, så selv om man sitter i en veldig behagelig stilling, vil den bli skadelig i lengden.

 

For dem som har fysiske arbeidsoppgaver, er det mange regler som gjelder, men en tommelfingerregel som er lett å huske på, er at det som føles ubehagelig, sjelden er bra for kroppen. På nettsiden https://www.witre.no/ er det mange ting som gjør arbeidsdagen lettere for dem som har fysisk arbeid, og disse hjelpemidlene sparer bedriften for penger i det lange løp.

 

Alle aldersgrupper har godt av å trene musklene

 

Det kan være lett å tro at ungdommen med sin vitale styrke er de eneste som har godt av styrketrening, men det er langt fra tilfellet. I flere land er det kroppsbyggerkonkurranser for folk langt oppe i 70-årene, og deltakerne er i bemerkelsesverdig god form.

 

Du kan altså begynne med styrketrening selv etter pensjonsalder og få stor nytte av det, ja kanskje spesielt nettopp da. Det heter seg jo at det er mye lettere å bli eldre hvis man bare bevarer helsa, og da har musklene stor betydning. Mer styrke i beina gir mer balanse, og mange eldre får bruddskader etter at de har falt på bar bakke, noe som i stor grad kunne ha vært unngått med sterkere bein.

 

Mer muskelmasse er også ofte bra for den mentale helsa, som har stor påvirkning på den fysiske helsa. Det er altså en vinn-vinn-situasjon å drive med styrketrening.